Η Μύκονος είναι ίσως από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχουν παραλίες που καλύπτουν όλα τα γούστα και προτιμήσεις, όπως κοσμοπολίτικες παραλίες, παραλίες για οικογένειες, ενώ υπάρχου και άλλες που μπορούν να πάνε γυμνιστές. Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε τις πιο γνωστές από αυτές και θα δούμε γιατί θα έπρεπε να τις επισκεφτείτε.

mykonos

Η Παραλία της Ψαρού

Η παραλία της Ψαρού είναι ίσως η πιο γνωστή παραλία που μας έρχεται στο μυαλό μας όταν μιλάμε για τη Μύκονο. Είναι αρκετά οργανωμένη με ομπρέλες και καρέκλες, ενώ έχει και δύο εστιατόρια, στα οποία μπορείτε να απολαύσετε γευστικά εδέσματα. Γύρω από την παραλία υπάρχουν μικρής έκτασης ξενοδοχεία και διαμερίσματα, τα οποία έχουν εκπληκτική θέα από τη γύρω περιοχή. Η ατμόσφαιρα της περιοχής είναι χαλαρή και ιδιαίτερα ελκυστική.

Η Παραλία του Πλατύ Γιαλού

Αυτή η παραλία είναι η πιο διάσημη για οικογένειες. Έχει και αυτή άμμο και φυσικά μπορείτε να καθίσετε στις ομπρέλες που έχει και να πιείτε κάποιο ποτό ή αναψυκτικό. Επίσης εδώ θα βρείτε ότι χρειάζεται μια οικογένεια για να κολυμπήσει, μιας και όπως είπαμε απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες. Τα ξενοδοχεία και τα διαμερίσματα που βρίσκονται στη γύρω περιοχή έχουν μπαλκόνια και βρίσκονται από τον πρώτο όροφο και πιο πάνω, μιας και κάτω έχουν εστιατόρια.

Παράγκα

Η παραλία Παράγκα είναι μία όμορφη αμμώδης περιοχή, στην οποία υπάρχουν δεντράκια, τα οποία παρέχουν σκιά σε όσους θέλουν να κολυμπήσουν. Αν και η παραλία ήταν σχεδόν άδεια πριν από σαράντα με πενήντα χρόνια, σήμερα είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Μυκόνου.

Paradise Beach

Όπως λέει και το όνομα της, πρόκειται για μια παραδεισένια παραλία. Φυσικά προϋπόθεση είναι να είστε 30 ετών και κάτω, μιας και υπάρχει δυνατή μουσική και αρκετός νέος κόσμος. Η παραλία είναι πλατιά και έχει και αυτή άμμο. Στο πίσω μέρος της παραλίας υπάρχουν μπαρ, clubs, και πίστες χορού. Οι ομπρέλες και οι καρέκλες θαλάσσης παρέχουν προστασία από τον ήλιο και άνεση. Αν είστε επομένως κάτω των 30 ετών, θα σας πρότεινα να επισκεφτείτε αυτή την παραλία

Super Paradise Beach

Αν και οι περισσότερες παραλίες της Μυκόνου είναι αρκετά όμορφες και γεμάτες με άμμο, η παραλία super paradise είναι πιθανότατα μία από τις καλύτερες. Η μία πλευρά της παραλίας είναι για άτομα που θέλουν να κάνουν γυμνισμό και έχει ένα κομψό εστιατόριο – bar.

Επίσης το super paradise έχει και αρκετές καρέκλες θαλάσσης, ομπρέλες, καταστήματα, ακόμη και ATM για να βγάλετε χρήματα.

Παραλία Καλαφάτη

Αυτή είναι μία όμορφη, αλλά όχι τόσο ανεπτυγμένη παραλία όπως οι άλλες που αναλύσαμε παραπάνω. Είναι αρκετά ήρεμη και απομακρυσμένη από τα πολλά πλήθη. Επίσης υπάρχουν και εγκαταστάσεις για βόλεϊ και άλλα αθλήματα που μπορούν να γίνουν στην παραλία. Δίπλα σε αυτή την παραλία είναι και οι παραλίες Δραούμια και Ταφάρνης. Και οι δύο είναι με άμμο και έχουν δεντράκια για δροσιά. Και αυτές οι παραλίες είναι λιγότερο ανεπτυγμένες και έχουν λιγότερο κόσμο, οπότε αν θέλετε κάποια μέρα ηρεμία, θα μπορούσατε να επισκεφτείτε αυτή την παραλία για να ηρεμήσετε λιγάκι.