Η Κέρκυρα αποτελεί ένα από τα λιγοστά νησιά του Ιονίου πελάγους σε σχέση με το Αιγαίο πέλαγος. Μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο νησί σε έκταση, είναι όμως το πιο πυκνοκατοικημένο νησί, που αυτό το κατατάσσει στην πρώτη θέση όσον αφορά τον πληθυσμιακό αριθμό των νησιών στο Ιόνιο πέλαγος. Το αεροδρόμιο και τα λιμάνια που διαθέτει το κάνουν εύκολα προσβάσιμο για τους επισκέπτες είτε είναι από την Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό. Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που συνδυάζουν την επίσκεψή τους σε όλα τα νησιά του Ιονίου πελάγους λόγο της μικρής απόστασης που υπάρχει μεταξύ τους.

Η ιστορία της Κέρκυρας ξεκινάει από τα αρχαία ακόμα χρόνια. Έγινε τόπος μάχης και κατακτήσεως για πάρα πολλούς λαούς. Σήμερα είναι το πιο γνωστό νησί της δυτικής Ελλάδας. Αυτό φαίνεται από τους επισκέπτες της, που εκτός από τους εγχώριους είναι κυρίως ευρωπαϊκή λαοί. Επίσης η αρχιτεκτονική που επικρατεί στην Κέρκυρα έχει στοιχεία από πολλούς ξένους λαούς, μάλιστα αρκετά είναι τα κτίρια που έχουν κτιστεί εξ’ ολοκλήρου στα πρότυπα ξένων χορών δίνοντας ένα διαφορετικό και συνάμα όμορφο αποτέλεσμα στο νησί.

kerkira

Ο επισκέπτης δεν πρέπει να παραλείψει το ΑΧΊΛΛΕΙΟ. Ανάκτορο της Ελισσάβετ βασίλισσας της Αυστρίας, όπου σήμερα χρησιμοποιείτε ως μουσείο. Οι χώροι του ανακτόρου έχουν διατηρηθεί όπως τότε, όταν ήταν κατοικήσιμο. Οι μαρμάρινες κολόνες, οι κήποι, τα πολλά δωμάτια, τα έπιπλα δίνουν αισθητά την παρουσία ενός αρχοντικού ανακτόρου. Άλλα ανάκτορα πανόμοιου ενδιαφέροντος είναι του Μιχαήλ και Γεωργίου στην Κάτω Πλατεία, το Μον Ρεπό στην Παλαιόπολη και άλλα.

Το φρούρια που υπάρχουν στην Κέρκυρα, δηλαδή το παλιό και το νέο φρούριο δίνουν μια ξεχωριστεί νότα στον σύγχρονο πολιτισμό. Είναι φρούρια που σώζονται μέχρι σήμερα και προκαλούν εντύπωση με το τρόπο και τα μέσα που κατασκευάστηκαν τα αρχαία χρόνια. Η θέα από τα ψηλά αυτά οχυρά είναι εξαιρετική καθώς εκτός από την Κέρκυρα μπορείς να δεις και τα γύρω νησιά.

Οι παραλίες του νησιού είναι πολλές και όλες προσβάσιμες, στις περισσότερες από αυτές που είναι και οργανωμένες μπορεί ο επισκέπτης να ασχοληθεί με κάποιο θαλάσσιο σπορ. Διαφορετικά μπορεί να απολαύσει τον καφέ του ή κάποιο ποτό στα πολλά παραθαλάσσια μπαρ και καφετέριες που υπάρχουν, αγναντεύοντας το Ιόνιο πέλαγος.

Η τοπική γαστρονομία διαφέρει με τον άλλων νησιών. Αυτό οφείλετε στους διάφορους λαούς που είχαν περάσει από το νησί, έτσι ορισμένες συνταγές έχουν στοιχεία από την ιταλική, από την αγγλική αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές κουζίνες. Η μίξη αυτή δημιουργεί ένα αρμονικό γευστικό αποτέλεσμα στο εκάστοτε πιάτο, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει ο επισκέπτης. Στην Κέρκυρα μπορείς να βρεις από πολυτελή μέχρι απλά οικογενειακά ταβερνάκια, άλλα από αυτά είναι παραλιακά και άλλα μέσα στην χώρα.

Το ίδιο ισχύει και για την διαμονή των επισκεπτών, τα πολλά και μεγάλα ξενοδοχεία μπορούν να εξυπηρετήσουν κάθε έναν ξεχωριστά. Από την άλλη υπάρχουν όλες οι οικονομικές επιλογές για τον μελλοντικό επισκέπτη του νησιού, οπότε δεν πρέπει αυτό να σταθεί εμπόδιο για ένα τόσο όμορφο ταξίδι.

Εκείνο που είναι “άρτια” συνδεδεμένο με την Κέρκυρα δεν είναι άλλο από το γνωστό σε όλους Ποντικονήσι. Ένα νησάκι που είναι προσβάσιμο με τα τοπικά καραβάκια σε απόσταση μερικών λεπτών. Μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και ως δάσος στη μέση της θάλασσας. Ωστόσο πάνω σε αυτό δεσπόζει το μοναστήρι όπου η εκκλησία του είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρα. Τέλος το μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγία των Βλαχερνών είναι ένα ακόμα σύμβολο του νησιού. Βρίσκετε σε ένα γραφικό “νησάκι” ή πιο σωστά ένα μικρό λιμανάκι στην περιοχή Κανόνι που ενώνετε με την Κέρκυρα μέσω μιας στενής γέφυρας και επιτρέπει την είσοδο μόνο στους πεζούς επισκέπτες.

Source