Να λοιπόν που το καλοκαιράκι είναι εδώ και είμαστε έτοιμοι για καλοκαιρινες διακοπες. Αν αποφασίσετε να πάτε με το αυτοκίνητο τότε θα πρέπει να προσέξετε ορισμένα πραγματα για το πως θα φορτώσετε το αυτοκίνητό σας για να ξεκινήσουν πιο όμορφα οι καλοκαιρινές διακοπές σας. Γνωρίζοντας το τι θα βάλετε στις βαλίτσες σας είναι μόνο η μισή από την μάχη που πρέπει να δώσετε. Η άλλη μισή είναι το πως θα τις τοποθετήσετε μέσα στο αυτοκίνητο. Αν και έχετε στο μυαλό σας το ποσες περίπου αποσκευες θα χρειαστείται, για τον λόγο ότι θα ταξιδέψετε με το αυτοκίνητο ίσως εν τέλει χρειαστείται περισσότερες. Το μέγεθος του οχήματός σας μπορεί από μόνο του να καθορίσει το τι μπορείτε να κουβαλήσετε μαζί σας σε αυτές τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ας ξεκινήσσουμε λοιπόν με κάποια tips που θα μας διευκολύνουν αρκετά. Καταρχήν είναι σημαντικό να τοποθετήσουμε χαμηλά τις βαρύτερες αποσκευές. Ποτέ δεν ξέρετε που μπορεούν να καταλήξουν τα αντικείμενα μετά από πολλές απότομες στροφές ή πατώντας απότομα το φρένο επειδή κάποιος αλλος δεν είχε την προσοχή του στον δρόμο. Αν έχετε εύθραυστα αντικείμενα θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ειναι συσκευασμένα καλά. Για όσους από εσας έχετε μαζί σας καποια συσκευασμένα δώρα τοποθετήστετα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου έτσι ώστε να μην είναι ορατά από αδιάκριτα βλέμματα και επιτήδειους σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε ένα διάλλειμα σε κάποιο καφέ επάνω στον δρόμο. Ακόμα και αν κλειδώσετε το όχημά σας μην ξεχνάτε ότι μπορούν να σας σπάσουν το παράθυρο.

διακοπες-με-αυτοκινητοΕίναι πραγματικά ζωτικής σημασίας όταν θα τοποθετείτε τις βαλίτσες σας και είστε έτοιμοι για να ξεκινήσετε τις μοναδικές σας καλοκαιρινές διακοπές να κάνετε έναν τελευταίο έλεγχο αν μπορείτε να δείτε από όλα τα παράθυρα. Το ν α μπλοκάρετε την θέα από κάποιο παράθυρο μπορεί να είναι αιτία για ατύχημα και σίγουρα είναι κάτι που δεν το θέλουμε να συμβεί. Αν δεν έχετε πολύ χώρο τότε μια πολύ καλή επιλογή είναι να αγοράσετε μια μπαγκαζιέρα αυτοκινήτου. Είναι σχετικά φθηνές, αντέχουν στον χρόνο και δεν θα σας φανούν χρήσιμες μόνο για την περίοδο των διακοπών σας αλλά και σε άλλες δραστηριότητες. Μια άλλη επιλογή σαφώς ακριβότερη είναι να ενοικιάσετε ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο από το δικό σας. Τα τελευταία χρόνια αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν αυτό των τρόπο διακοπών.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, εαν η απόσταση είναι πολύ μεγάλη, σίγουρα θα χρειαστείτε κάποια από τα πράγματα που έχετε πακετάρει. Φροντίστε να φτιάξετε μια μικρή αποσκευή από πριν και να βάλετε ότι θεωρείται απαραίτητο. Έτσι θα αποφύγετε να ανοίγετε όλες τις βαλίτσες ψάχνοντας και ανακατεύοντας. Εαν το ταξίδι σας είναι πολύ πολύ μεγάλο και προυποθέτει και βραδυνή στάση και διανυκτέρευση σε καποιο ξενοδοχειο φτιαξτε και μια βαλίτσα ειδικά για εκείνο το βραδυ.

Τέλος αυτό που μπορεί να κάνει την διαφορά στις καλοκαιρινές διακοπές είναι ο σωστος προγραμματισσμος. Προγραμματίστε οποιαδήποτε κίνηση και προετοιμαστείτε καταλλήλως.

Πηγή: diakopes.info