Συμβουλές για αεροπορικά εισιτήρια
Είτε ήρθε επιτέλους η ώρα για τις πολυαναμενόμενες διακοπές σας είτε ταξιδεύετε για τη διεκπεραίωση επαγγελματικών υποχρεώσεων, αν δε ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα η ζωή σας κατά την οργάνωση του ταξιδιού αλλά και κατά τη διάρκειά του μπορεί να γίνει δύσκολη χωρίς λόγο. Κάνοντας μερικές απλές προετοιμασίες πριν την επιβίβασή σας στο αεροπλάνο, μπορείτε να γίνετε λιγότερο στρεσαρισμένοι και να απολαύσετε το ταξίδι σας χωρίς έννοιες και άγχος. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε και τη ζωή των συνταξιδιωτών σας ευκολότερη!

-Πακετάρετε ό,τι χρειάζεστε, αλλά με σωστό τρόπο.

Ρίχτε μια ματιά στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας για κανόνες και περιορισμούς σχετικά με τσεκαρισμένες βαλίτσες και βαλίτσες χεριού και μην ξεχάσετε να τις ζυγίσετε πριν το ταξίδι σας. Η ξεπέραση των ορίων βάρους συχνά αυξάνει το κόστος, ενώ το κουβάλημα πραγμάτων που απαγορεύονται θα δημιουργήσει προβλήματα με την ασφάλεια του αεροδρομίου.

-Φέρτε μαζί σας τα απαραίτητα χαρτιά.

Πριν περάσετε από το κατώφλι του σπιτιού σας για τελευταία φορά πριν το ταξίδι σας, μη ξεχάσετενα βάλετε στο τσεπάκι ή στο πορτοφόλι σας την ταυτότητά σας, τη visa σας, το διαβατήριό σας, τα απαραίτητα αεροπορικα εισητηρια σας και ό,τι άλλα χαρτιά μπορεί να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της πτήσης. Σας συμβουλεύουμε να τα έχετε αυτά σε σημείο εύκολα προσβάσιμο όπως η τσέπη σας ή στη τσάντα χεριού και όχι μέσα στις βαλίτσες σας!

-Ντυθείτε αναλόγως για άνεση και ασφάλεια

Αν και λίαν σπανίως, αεροπορικά δυστυχήματα όντως συμβαίνουν. Όταν έρθει η στιγμή που θα αναγκαστείτε να εγκαταλείψετε το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας την πλαϊνή τσουλήθρα ή ακόμα χειρότερα περπατώντας πάνω στο φτερό, τότε το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να φοράτε είναι κοντά σορτς, μπλούζα με ραντάκια ή γόβες με καρφάκια. Κρατήστε το ντύσιμό σας απλό: βαμβακερά ή άλλων φυσικών ινών ρούχα (τα συνθετικά είναι πιο εύφλεκτα), μακριά μανίκια και παντελόνια, λογικά παπούτσια με προτίμηση στα sneakers. Αν δε φοράτε sneakers, τότε φορέστε άλλα ανθεκτικα, άνετα παπούτσια που είναι εύκολα στο βγάλσιμο και στο φόρεμα για ασφάλεια. Τα αθλητικά παπούτσια και τα παπούτσια τρεξίματος είναι επίσης καλές επιλογές.

-Εκτυπώστε τα αεροπορικά εισιτήρια στο σπίτι σας

Αν αγοράσατε τα εισητήριά σας μέσω του διαδικτύου, τότε ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών εδώ και μερικό καιρό σας δίνουν τη δυνατότητα να εκτυπώσετε το εισητήριο επιβίβασής σας πριν καν φτάσετε στο αεροδρόμιο. Με αυτό τον τρόπο γλιτώνετε τη κούραση, το άγχος και το χάσιμο χρόνου της ουράς στο αεροδρόμιο! Να λοιπόν που η τεχνολογία όντως συμβάλλει στη βελτίωση και απλοποίηση της ζωής μας, τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση.

-Κρατήστε τον αριθμό των χειραποσκευών στο ελάχιστο

Στις μέρες μας, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν μόνο δύο χειραποσκευές, και αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει ένα «προσωπικό αντικείμενο», όπως ένα τσαντάκι ή ένα σακίδιο πλάτης. Πακετάρετε τα αναγκαία στη χειραποσκευή σας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν φάρμακα, βιβλία ή περιοδικά, πληροφορίες απαραίτητες για το ταξίδι σας, το διαβατήριό σας αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, ένα μικρό kit ταξιδιού σε περίπτωση που χαθεί ή καθυστερήσει η βαλίτσα σας, ένα σνακ και γενικά ο,τιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι χρειάζεστε απαραίτητα, όπως το mp3 player σας.

Post Your Thoughts