rwsia

Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018 στη Ρωσία, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολύ περισσότερα πράγματα έξω από τα στάδια.

Ολόκληρη η χώρα χαρακτηρίζεται από πλειάδα «δυναμικών» πόλεων, μαγευτικά βουνά και πλούσια παράδοση στην κουλτούρα και την τέχνη.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 13 πόλεις στη δυτική Ρωσία, προσελκύοντας πολλούς τουρίστες – επισκέπτες που στο μυαλό τους έχουν συνδυάσει τη χώρα με τη μυστικότητα και την απειλή που ένιωθαν οι τουρίστες κατά τη διάρκεια παλαιότερων ετών.

Τα ακόλουθα πέντε tip (βοηθήματα) είναι το εισιτήριό σας για να σας μείνει αξέχαστη η επίσκεψή σας στη Ρωσία.

1) Να ταξιδέψετε με τον Υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο.

Το ταξίδι με το συγκεκριμένο τρένο είναι από τα ομορφότερα στον κόσμο! Άλλωστε θα διασχίσετε σχεδόν 6000 μίλια απόσταση μέσα σε όλη τη χώρα φτάνοντας ως την Βόρειο Κορέα! Το ταξίδι διαρκεί μια εβδομάδα και μπορείτε να ξεκινήσετε από τη Μόσχα ή από το σταθμό της Αγίας Πετρούπολης.

Με τον Υπερσιβηρικό διασχίζεις την Ασία βλέποντας δεκάδες αγάλματα του Λένιν και ξαφνικά αντικρίζεις πολλές μικρές τοπικές κουλτούρες και φυλές που κάνουν τη διαδρομή μαγευτική και αξέχαστη.

Καλό είναι να κατεβαίνετε που και που από το τρένο εξερευνώντας τα διάφορα μέρη γύρω από τη διαδρομή.

Προσοχή! Δεν υπάρχουν ντους και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να κάνετε το ταξίδι χωρίς διακοπές σε ακριβώς 7 μέρες: )

2) Αγία Πετρούπολη

Αρχιτεκτονική μπαρόκ και νεοκλασσική. Η Αγία Πετρούπολη αποκαλείται από κάποιους ως η Βενετία του βορρά.

Ο Τσάρος Νικόλαος ΙΙ είχε πει πως η Αγιά Πετρούπολη είναι Ρωσία και δεν είναι Ρωσία. Με αυτό εννοούσε πως είναι δομημένη με πρότυπα της δυτικής Ευρώπης.

Θα πρέπει να κάνετε μια στάση στο μουσείο τέχνης “StateHermitage” , ενώ εάν επισκεφθείτε την πόλη τον Ιούνιο, στις λεγόμενες άσπρες νύχτες αξίζει πραγματικά να κάνετε περιπάτους τη νύχτα, με το ημίφως, καθώς εκείνη την περίοδο δεν υπάρχει σκοτάδι!

3) Αξιοθέατα στη Μόσχα

Η κόκκινη πλατεία, ο καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου και το Κρεμλίνο είναι ορισμένα από τα μέρη, “mustsee”…

Ίσως όμως θα έπρεπε να την εξερευνήσετε σε «μεγαλύτερο βάθος» απολαμβάνοντας τη διαδρομή με τον υπόγειο σιδηρόδρομο.

Ένα ακόμα «περίεργο» και ελκυστικό μέρος είναι το μουσείο παιχνιδιών (videogames) όπου μπορείτε να παίξετε ηλεκτρονικά παιχνίδια που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής Ένωσης!

Το τελευταίο μέρος, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού θα σας βάλει στο κλίμα της Σοβιετικής περιόδου, πέρα από πολιτικές και μόνο ως προς τον τρόπο που ψυχαγωγούνταν τότε οι νέοι.

4) Λίμνη Baikal

Η λίμνη Baikalαποτελεί πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της Ρωσίας. Έχει ηλικία μεγαλύτερη από 25 χιλιάδες χρόνια και βάθος μεγαλύτερο από 1600 μέτρα… αποτελώντας βέβαια την παλαιότερη και βαθύτερη λίμνη στον κόσμο.

Η λίμνη Baikalέχει απαράμιλλη ομορφιά και προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες.

Το χειμώνα, η λίμνη μετατρέπεται σε ένα απέραντο παγοδρόμιο και εκεί μπορείτε να νοικιάσετε ταξί και να την «γυρίσετε» από άκρη ως άκρη.

5) Ανακαλύπτοντας το Vladivostok

Το Βλαδιβοστόκ είναι ο τελευταίος σταθμός του Υπερσιβηρικού σιδηρόδρομου και αποτελεί μια μητροπολιτική πόλη κοντά στα σύνορα με την Κίνα και τη Βόριο Κορέα.

Σύμφωνα με τον Reidείναι το sanFranciscoτης Ρωσίας με πολλούς λόφους στους οποίους μπορείτε να βρεθείτε χρησιμοποιώντας συγκοινωνία τραμ και τρόλεϊ.

Η πόλη χαρακτηρίζεται από ένα φυλετικό μείγμα, καθώς θα συναντήσετε Ρώσους, Κορεάτες, Κινέζους, Ιάπωνες και επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν σας πείσαμε, αλλά φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε πως δεδομένου του τρόπου παρουσίασης και του ότι δεν έχουμε κανέναν λόγο να σας παραπλανήσουμε, εμείς πειστήκαμε πρώτοι : )

Και να θυμάστε:

Αν ποτέ σας βγάλει ο δρόμος σας στη Ρωσία και δείτε από κοντά αυτά που σας προτρέπουμε, μη μας ξεχάσετε…

Post Your Thoughts